کابل آلومینیوم

سیم و کابل آلومینیوم به عنوان یکی از بهترین و مناسب ترین جایگزین برای کابل های مسی در چند سال اخیر می باشد. که برای صنایع تولید و توزیع برق در چند سال اخیر رایج شده است. در بازار داخلی ، کابل آلومینومی به دو دسته کابل زمینی و کابل خودنگهدار تقسیم می شود. 

از کابل آلومینیومی در ساختمان های مسکونی جهت توزیع برق و همچنین خطوط انتقال برق و توزیع محلی و در بعضی موارد جهت سیم کشی برق هواپیماها از این کابل استفاده می شود. سیم آلومینیومی در مقایسه با سیم های مسی از مقاومت بیشتری برخوردار است و به همین علت خیلی از افراد فکر میکنند استفاده از سیم و کابل آلومینیومی نسبت به سیم و کابل مسی مقاومت بیشتری دارد و باعث افت ولتاژ و جریان برق و زیاد شدن دمای کابل می شود.

اما باید عرض کنیم این طرز فکر کاملا اشتباه بوده و در مدت زمان بیسار کوتاهی استفاده از کابل آلومینیومی خودنگهدار در صنعت برق رونق گسترده ای گرفت. اگر در انتخاب سیم و کابل آلومینیومی ، استاندارد ساخت آنها را در نظر گرفت جایگزین مناسبی برای استفاده از این کابل به جای کابل مسی می باشد و از آن در ساخت کابل فرمان (کنترل) یا شیلددار تلفن استفاده نمود.

سطح مقطع کابل آلومینیومی در مقایسه با کابل مسی باید بیشتر باشد که مهم ترین نکته در انتخاب این نوع کابل می باشد.

فهرست مطالب

تماس با پارسا کابل

جهت اطلاع از قیمت ، مشاوره و موجودی با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید

تماس مستقیم :

کابل آلومینیومی یا مسی ؟

هنگام خرید کابل ممکن است بین سیم و کابل مسی و کابل آلومینیومی دچار تردید شوید. دانستن تفاوت ها و مزایا و معایب هر کدام از این کابل ها می تواند به ما در هنگام خرید کمک کند. مثلا خطر سرقت کابل‌‌آلومینیوم به نسبت کابل های مسی بسیار کمتر است و به راحتی می توان در محیط های مختلف از جمله تیرهای چراغ برق از آنها استفاده کرد. 

مزایای  کابل آلومینیوم

مهم ترین نکته برای انتخاب کابل آلومینیوم میزان مقاومت الکتریکی است که هر چه کمتر باشد مناسب تر و بهتر است. نکته دوم هم در نظر گرفتن قیمت و صرفه اقتصادی است که از این بابت قیمت کابل خودنگهدار یا کابل های زمینی آن در مقایسه با سیم های مسی بسیار کمتر است.  اگرچه کابل آلومینیوم مقاومت بیشتری دارند اما به نسبت فلز مس که این روزها بسیار گران قیمت شده ارزان تر و در دسترس تر هستند. 

در این بین فلز نقره هم مقاومت کمتری به نسبت سایر جنس هادی ها دارد، اما به دلیل قیمت گران به جز در موارد خاص تولید سیم و کابل کاربرد دیگری در این صنعت ندارد. از لحاظ وزنی هم بین دو فلز آلومینیوم و مس، کابل‌ آلومینیومی بسیار سبک تر از کابل ها مسی هستند. همین عامل هم در قیمت کلی کابل مفتولی تاثیر گذار است.

به صورت کلی در کاربری های عمومی که امکان استفاده از هر دو نوع کابل آلومینیومی یا مسی برای پروژه مورد نظر وجود دارد باید گفت این دو فلز در نهایت تفاوت چندانی با هم ندارند؛ به شرطی که آلیاژ هر دو استاندارد باشد. 

معایب  کابل آلومینیوم در مقابل کابل مسی

یکی از معایب این فلز امکان خوردگی آن در برابر عوامل شیمیایی است. برای جلوگیری از بروز این مشکل می توان از کلمپ بی متال استفاده کرد. همچنین اگر از آلیاژ استانداردی برای ساخت  کابل آلومینیوم استفاده کنیم، عمر مفید این کابل ها بسیار بالاست. با تمام تفاسیر از این فلز فقط برای کابل قدرت به صورت کابل زمینی یا کابل هوایی و در انواع کابل خود نگهدار یا فاصله دار می توان استفاده کرد و استفاده از آن برای کابل افشان مسی طبق استانداردهای موجود مجاز نیست.

 از جمله معایب دیگر در این کابل ها می توان به خطر آتش سوزی در این سیم ها به نسبت مسی بیشتر است همچنین در این کابل های خودنگهدار تلفات بیشتری وجود دارد.

باید بدانید استفاده از فلزآلومینیوم برای تولید کابل افشان آلومینیومی مناسب نیست؛ چرا که شکنندگی بالایی داشته و فقط برای تولید کابل مفتولی می توان از آن استفاده کرد. ضمن اینکه هزینه های تولید برای هر دو کابل مسی و آلومینیومی یکسان می باشد.

قیمت کابل آلومینیومی

همانطور که گفتیم این روزها با توجه به افزایش چشمگیر قیمت فلز مس، و در نظر گرفتن قیمت کابل برق‌آلومینیوم مفتولی است، این کابل ها جایگزین مناسبی برای کابل های مسی هستند. در هنگام خرید باید نکاتی را در مقایسه با کابل های مسی در نظر بگیرید، از جمله:

price

سطح مقطع هادی آلومینیومی حدود 1.6 به ازای طول، مقاومت و افت ولتاژ یکسان بیشتر از هادی مسی است.

کابل-آلومینیومی-فشار-قوی
price

چگالی فلز آلومینیوم به دلیل اینکه حدودا 30% مس است،از نظر وزنی کمتر است. همین سبک بودن باعث راحتی در حمل و نقل و جابجایی این کابل ها می شود.

راه های برقراری ارتباط با پارسا کابل

آدرس

تهران ، لاله زار جنوبی، پاساژ بوشهری، همکف، پ ۳۸

ایمیل

info@parsacable.com

کابل آلومینیوم سایز 1

کابل آلومینیوم
ردیفسایزقیمت (ریال)
150*1تماس بگیرید
270*1تماس بگیرید
395*1تماس بگیرید
4120*1تماس بگیرید
5150*1تماس بگیرید
6185*1تماس بگیرید

کابل آلومینیوم سایز 2

کابل آلومینیوم
ردیفسایزقیمت (ریال)
110*2
216*2
325*2

کابل آلومینیوم سایز 3

کابل آلومینیوم
ردیفسایزقیمت (ریال)
125+16*3
235+16*3
350+25*3
470+35*3
595+50*3
6120+70*3
7150+70*3
8185+95*3
9240+120*3

کابل آلومینیوم سایز 4

کابل آلومینیوم
ردیفسایزقیمت (ریال)
110*4
216*4
325*4

آمپراژ کابل آلومینیوم

کابل آلومینیوم
ردیفطول مسیر (متر)حداکثر آمپراژ کابل 16*4 (آمپر)
150 - 1077
210050
315033
420025
525020
630016
735014
840012
945011
1050010

کابل آلومینیومی زمینی

کابل آلومینیوم زمینی همانطور که از نامش پیداست در زیر زمین استفاده می شود. به همین دلیل در تولید این کابل ها در مقایسه با سایر کابل ها مانند کابل خودنگهدار به دلیل نوع کاربرد ، تفاوت هایی لحاظ می شود. ولتاژ نامی کابل آلومینیوم زمینی بین 0.6 کیلو وات تا 1 کیلو وات می باشد.
از کابل آلومینیوم زمینی در پروژه هایی که نیاز به عبور ولتاژ زیادی مانند توزیع نیرو و برق رسانی است استفاده گسترده دارد.
همچنین در نصب ثابت ، خراج و داخل تاسیسات در کابل کشی های زمینی این نوع کابل کاربرد فراوانی دارد.
هادی این کابل ها از جنس نرم شده مفتول می باشد.

انواع کابل آلومینیومی زمینی

نوع اول از 2 رشته هادی رسانا تشکیل شده است.  
ولتاژ نامی کابل 2 رشته آلومینیومی بین 600 الی 1000 ولت می باشد.
کابل آلومینیوم زمینی 2 رشته از نظر قیمت  بسیار مقرون و به صرفه می باشد. به همین دلیل تقاضا برای استفاده از این کابل ها در چند سال اخیر به صورت گسترده ای افزایش یافته است.

عایق کابل آلومینیومی 2 رشته از جنس پی وی سی یا … بوده و هادی آن از دو رشته مفتولی آلومینیومی ساخته شده است.
رنگ این کابل ها معمولا به رنگ مشکی می باشد.

نوع دوم 3 رشته هادی رسانا تشکیل شده است.

از این کابل ها در تولید کابل های فشار قوی ، فشار متوسط و فشار ضعیف آلومینیومی استفاده می شود.
همچنین از نظر قیمتی در مقایسه با سایر کابل ها بسیار به صرفه می باشند.

نوع سوم 4 رشته هادی رسانا تشکیل شده است.

کابل 4 رشته آلومینیومی در کابل های فشار قوی استفاده می شود. این کابل ها در مقایسه با سایر کابل های آلومینیومی قیمت بالاتری دارد.

سایز بندی کابل آلومینیوم زمینی

کابل‌های آلومینیومی زمینی در سایزهای مختلف از جمله : 10*2 ، 16*2 ، 25*2 ، 35*2 تولید و عرضه می شود.

مناسب ترین جایگزین برای کابل‌های مسی ، کابل آلومینیومی زمینی است. اما باید در هنگام خرید کابل آلومینیومی زمینی به سطح مقطع و سایز آن توجه نمود زیرا سطح مقطع این کابل ها باید بیشتر از کابل های مسی باشد. کابل آلومینیومی تک فاز به صورت کابل های خودنگهدار ، زمینی و هوایی تولید می شوند.

کابل آلومینیومی زره دار

دسته دیگری از کابل های آلومینیومی زمینی وجود دارد که به آن کابل آلومینیوم زره دار می گویند. کابل آلومینیوم زره دار از مقاومت الکتریکی بالاتری بر خوردار بوده و در کاربری های مسکونی و صنعتی که تغییرات ناگهانی بار دارند جهت انتقال برق استفاده می گردد.
این کابل از یک محافظ تشکیل شده است که به آن زره می گویند و از امنیت بالاتر برخوردار می باشد.
زره به کار رفته در این کابل نویز جریانات را به حداقل می رسانند.
لایه زره بکار رفته معمولا از جنس مفتول یا نوارهایی از جنس فولاد گالوانیزه می باشد. این کابل ها اغلب به دلیل قدرت بالایی که دارند در سیستم های انتقال برق از زمین کاربرد دارند.

این کابل ها در جریان های برق ضعیف هم کاربرد دارند. عایق این کابل ها از جنس PVC می باشد و در مقابل آب و رطوبت مقاومت بالایی دارد. ساختار این کابل ها به صورت لایه ای می باشد. لایه اول چند رشته هادی آلومینیوم که از روکش PVC می باشد و لایه دوم دارای زرهی که از جنس فولاد است ساخته می شود.
ابعاد و اندازه این کابل ها مختلف بوده و با توجه به نیاز پروژه و متراژ مشخص می شود.

کابل آلومینیوم زره دار

جهت دریافت مشاوره ، استعلام قیمت و خرید با کارشناسان مجرب پارسا کابل در تماس باشید.

کابل آلومینیوم فشار قوی

این کابل فشار قوی برای انتقال جریان برق (در سیستم هایی که ولتاژ اسمی بالاتر از 30 کیلولت در نیروگاه ها دارند)، به شبکه های مرکزی توزیع برق و یا شبکه های توزیع اولیه استفاده می شود.

اگرچه برای کابل های فشار قوی هم از فلز مس و هم از فلزآلومینیوم می توان استفاده کرد، در صورت استفاده از این فلز باید به سطح مقطع آن دقت داشته باید. کابل های فشار قوی را به صورت دفن شده در زمین و یا داخل کابل استفاده می کنند.

کابل فشار قوی آلومینیومی باید در برابر اشعه های مختلف از جمله اشعه ماورا بنفش، جانوران موذی و هیدروکربن ها مقاوم، اشتعال ناپذیر و بدون هالوژن باشد.  

کابل آلومینیومی 4 *25

کابل ۴ * ۲۵ از تنوع نسبی بالایی در زمینه جنس و کلاس هادی برخوردار می باشد. اکثرا جنس مورد استفاده برای هادی این کابل، آلومینیوم می باشد. قیمت کابل آلومینیوم‌25*4 بسیار مناسب است و از کابل های پرفروش می باشد که در سیستم برق سه فاز از آن استفاده می کنند.

جنس عایق کابل آلومینیومی‌25*4 از PVC می باشد. کاربرد این نوع کابل برای استفاده در کانال، لوله های برق و داخل زمین می باشد. از کابل آلومینیومی‌4*25 میتوان به جای کابل مسی 5*10 استفاده کرد. 

این کابل در برندهای مختلف سیم و کابل پاسارگاد، سیمباف، مسین، صائب، مشهد و اختر تولید می شود. در جدول زیر اطلاعاتی از حداکثر میزان آمپراژ این کابل در طول مسیرهای مختلف را می گوییم.

کابل آلومینیومی 16*4

کابل آلومینیوم‌16*4 دارای 4 رشته آلومینیومی و سطح مقطع 16 میلی متر است که برای استفاده در خطوط انتقال برق فشار ضعیف با کابل سه فاز به صورت زمینی (3 هادی برای فاز و یک هادی برای نول در نظر گرفته می شود) مناسب است.

از کابل 16*4 برای انتقال برق در مسافت های کوتاه می توان استفاده کرد و تا حد زیادی پاسخگوی نیازها هست. لازم به ذکر است این کابل جایگزین خوبی برای کابل مسی 10 است!

 از آنجا که قیمت کابل 16*4 بسیار مناسب است این کابل، در گروه کابل های زمینی پرفروش قرار گرفته. عایق این کابل از XLPE یا PVC و روکش مناسبی از جنس PVC به دست می آید.

 

کابل آلومینیومی خودنگهدار

دسته دیگری از این کابل ها ، کابل خودنگهدار است که به آنها کابل ABC هم گفته می شود. با توجه به اینکه قیمت کابل آلومینیومی‌خودنگهدار به نسبت کابل های مسی ارزان تر است، از این کابل ها در چند سال اخیر برای سیستم های برق رسانی تک فاز و سه فاز استفاده فراوانی شد.

البته باید گفت در بسیاری از کشورهای در حال توسعه برای شبکه های توزیع برق همچنان از هادی های لخت استفاده می کنند . این در حالی است که در کشورهای توسعه یافته به خصوص در چند دهه اخیر استفاده از کابل خودنگهدار آلومینیوم برای انتقال برق بسیار گسترده شده است.

از کابل های خودنگهدار برای برق سه فاز و هم برای برق تک فاز می توان استفاده کرد. در صورت طراحی کابل خودنگهدار برای برق سه فاز شش رشته هادی آلومینیومی استفاده می شود که در آن صورت به آن کابل برق 3 فاز گفته می شود. و در صورت طراحی آن برای برق تک فاز یا از چهار رشته سیم و یا سه رشته بدون روشنایی استفاده می شود.

کابل-آلومینیوم

کابل های خود نگهدار را برای انتقال برق از پست های برق فرعی به سیستم های خانگی و صنعتی و کشاورزی می توان به کار برد. خرید کابل‌های آلومینیوم خود نگهدار هوایی و استفاده از آن معایبی را به همراه دارد.

معایب کابل خود نگهدار آلومینیومی

  • با قرار گیری کابل خودنگهدار در مقابل آفتاب روکش خارجی بعد از مدتی دچار پوسیدگی می شود. البته اگر هنگام خرید کابل خودنگهدار برای ارزان تر شدن قیمت کابل نخواهیم از سطح مقطع کوچکتری استفاده کنیم این مشکل کمتر می شود.
  • در برخی موارد هزینه نصب کابل از هزینه نهایی پرداختی برای خود کابل گرانتر است؛ به خصوص در مناطق کوهستانی.
  • کابل خودنگهدار به دلیل داشتن نگهدارنده در غلافشان به نسبت سایر کابل ها سنگین تر هستند و دهانه کوتاه تر و قطب تری دارند.

مزایای کابل خود نگهدار

  • ایمنی بیشتر این کابل ها
  • مرتب و تمیز بودن بیشتر، امکان پنهان سازی کابل ها در بعضی معابر به راحتی وجود دارد.
  • احتمال دزدی و سرقت کمتر کابل ها
  • کاهش هزینه شاخه زنی برای مناطق مشجر
  • کاهش خطرات آتش سوزی و تلفات حیوانات و محیط زیست
  • ایمنی بیشتر و امکان استفاده در معابر با عرض کم
  • زمان نصب و راه اندازی کمتر

برای مشخص کردن نوع و سایز کابل خودنگهدار آلومینیومی از فرمول خاصی استفاده می کنند.در این فرمول در نظر گرفتن سطح مقطع فاز، سطح مقطع نول، سطح مقطع روشنایی و سطح مقطع نگهدارنده به عنوان عوامل تعیین کننده برای سایز کابل خودنگهدار برق آلومینیومی در نظر گرفته می شود. لازم به ذکر است تمامی رشته سیم های مورد استفاده در کابل خود نگهدار با عایق XLPE ( پلی اتیلن ) عایق می شود و بعد از اکسترود شدن در اتاق بخار مخصوص در دما و فشار بخار بالا کراسلینک می شود.

عمل کراسلینک کردن کابل های خودنگهدار باعث بهبود عملکرد کلی کابل و خواص الکتریکی و مکانیکی آن می شود. همچنین استحکام کابل در برابر اشعه فرابنفش را نیز افزایش می دهد. در کابل خودنگهدار برق آلومینیومی رشته نگهدارنده وطیفه تحمل نیروهای مکانیکی را دارد.

برای ساخت کابل های خود نگهدار آلومینیومی باید نکاتی از قبیل: شناسایی فاز که به این منظور در امتداد طول هر فاز بین 2 تا 4 عدد برآمدگی وجود دارد، مواد استفاده شده در عایق کابل باید از پلی اتیلن مخصوص سیاه رنگ مقاوم در برابر تغییرات جوی باشد. استفاده از مفصل و اتصالات نگهدارنده در طول کابل مجاز نیست مگر اینکه اتصال در میله یا سیم اصلی و قبل از کابل کشی نهایی انجام شود. نگهدارنده باید به صورت دایره ای شکل باشد و علامت های مخصوص کارخانه تولیدی روی کابل خود نگهدار درج شده باشد.

کابل هوایی آلومینیومی

یک نمونه از کابل های برق آلومینیومی ؛ کابل هوایی آلومینیومی هست. این کابل ها در فضاهای بیرونی مانند دکل و تیر برق کاربرد فراوانی دارند. کابل هوایی به سه دسته کابل هوایی AAC، کابل هوایی AAAC و کابل هوایی ACSR تقسیم می شوند که هر کدام کاربرد متفاوتی دارند.

  • در کابل آلومینیومی هوایی AAC، از هادی آلومینیوم برای ولتاژهای کم و متوسط استفاده می شود و هادی  این کابل آنیل نشده با طول تاب مشخص و با رعایت استاندارد به هم تابیده می شود تا ساختار محکمی را تشکیل دهد و هنگام نصب تحمل نیروهای کششی را داشته باشد.
  • در کابل های AAAC از آلیاژ هادی آلومینیومی برای ولتاژ متوسط و تقریبا بالا استفاده می شود.
  • در نهایت هم که کابل هوایی آلومینیوم ACSR هستند که از هادی آلومینیوم آنیل نشده با مهار فولادی که با طول تاب مشخص به دور مفتول پر کربن گالوانیزه پیچیده می شوند و برای ولتاژهای قوی مناسب هستند.

از نظر ظرفیت دمایی، میزان مشخصی برای این کابل ها تعریف نشده است و از لحاظ قیمت به دلیل اینکه معمولا از هوا به عنوان عایق برایشان استفاده می شود، قیمت کابل هوایی آلومینیوم مقرون به صرفه تر و مناسب تر است.

از شرکت های برتر داخلی در زمینه تولید انواع کابل های آلومینیوم می توان به سیم و کابل پاسارگاد و کات کابل اشاره کرد . جهت اطلاع از قیمت کابل آلومینیوم از طریق راه های ارتباطی زیر با کارشناسان ما در تماس باشید.

قیمت-کابل-آلومینیومی

آنچه در این مقاله آموختیم (چکیده محتوا )

کابل آلومینیومی یکی از تولیدات جدید صنعت الکترونیک ، در جهت پایین آوردن هزینه های تولید این محصول به تولید انبوه رسیده است . وزن تمام شده این کابل نسبت فلز مس بسیار کمتر است . وزن پایین یکی از قابلیت های این محصول است . انواع مختلفی دارد اما کابل زمینی و کابل آلومینیوم خود نگهدار یکی از بهترین و شناخته شده ترین نمونه آن هستند . از مزایا می توان به مقاومت پایین در برابر آتش سوزی سخن گفت .

کابل آلومینیوم

جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با قیمت سیم و کابل از طریق راه های ارتباطی موجود با کارشناسان پارسا کابل در تماس باشید . 

شماره های تماس : 02133937175 – 0213311981802133116180 – 02133932821

آدرس : تهران ، لاله زار جنوبی، پاساژ بوشهری، همکف، پ ۳۸

پست الکترونیک : info@parsacable.ir

‫4.9/5 ‏‫(22 نظر)‬