کابل کواکسیال

کابل کواکسیال یا هم محور نوعی از کابل های انتقال داده محافظت شده است. این کابل از دو رسانا هم محور ساخته می شود که به وسیله یک لایه عایق که عموما از جنس پلیمر پلی اتیلن است پوشیده می شود. هسته کابل های کواکسیال یا هم محور سیمی فلزی است که دور آن یک لایه عایق ضد برق و غیر رسانا قرار گرفته. دور خود این عایق لایه ای از تور فلزی از جنس مس یا آلومینیوم و فویل یا قیطان قرار می گیرد و در نهایت هم یک لایه روکش خارجی دور تمامی این اجزا پیچیده می شود. هدف طراحی کابل های کواکسیال به این شکل و استفاده از لایه های مختلف در آن حذف میدان های الکتریکی خارج از کابل می باشد. سه مدل کابل هم محور در بازار موجود هست که کاربردهای مختلفی دارد. این سه مدل عبارتند از:

  • کابل هم محور بلند که برای ارتباط بین شبکه های رادیویی و تلویزیونی و تلفنی از آن استفاده می شود.
  • کابل هم محور کوتاه برای ارتباط بین لوازم تصویری خانگی و اندازه گیری های الکترونیکی کاربرد دارد.
  • کابل هم محور میکرو، استفاده از این کابل برای تجهیزات نظامی و دستگاه های اسکن فراصوت پیشنهاد می شود.
جهت کسب اطلاعات درباره دیگر محصولات پارساکابل، مانند کابل آلومینیوم و کابل افشان، به مقالات مرتبط مراجعه کنید.

تماس با پارسا کابل

جهت اطلاع از قیمت محصولات و جزئیات بیشتر، با همکاران ما تماس بگیرید. همینطور با قرار دادن شماره تماس خود در فرم پایین، در اسرع وقت با شما تماس خواهیم گرفت.

تماس مستقیم :

خرید سیم و کابل
کابل-کواکسیال

انواع کابل کواکسیال

اگر بخواهیم آن ها را طبقه بندی کنیم به 2 دسته اصلی خواهیم رسید! تفاوت آن ها در ساختار طراحی سیم کواکسیال است که از نظر استحکام، نرمش و خمیدگی خیلی شبیه به هم هستند .دسته اول تین نت نامیده شده و امروز  از آن بهره بیشتری گرفته می شود. انواع کابل کواکسیال که در رده اول قرار میگیرند اتصالی بی واسطه به کارت شبکه دارند. بهره جویی از آن ها در حال حاضر خیلی بیشتر از قبل است. کابل کواکسیال نازک نیز در همین طیف جا داده می شود، از مزایای آن ارسال سیگنال ها در یک مسافت طولانی است که گفته می شود این اندازه بیشتر از صد و هشتاد و پنج متر می رسد.

تیک نت دسته دوم این گروهبندی است و در اصل در ابتدا این مدل راهی بازار و مصرف صنعت شده است. انواع کابل کوکسیال در این نمونه به مدل استاندارد شناخته می شوند که قطر و ضخامت دوبرابری به نسبت تین نت دارند و اگر قرار باشد که سیگنال ها تا بعد مسافت خیلی بیشتری برای مثال پانصد متر هدایت شوند ما به این قطر دوبرابری نیاز داریم.

 

کابل های هم محور یا کواکسیال از لحاظ کاربرد به مجموعه کابل های زیر تقسیم می شوند:

کابل-کواکسیال-تلوزیون

کابل rg6

کابل RG6 که برای انتقال سیگنال در گیرنده های تلویزیون و ماهواره کاربرد دارد.

کابل-کواکسیال-صوتی

کابل هم محور rg11

کابل RG11 برای انتقال سیگنال در فاصله های طولانی و ساختمان هایی که ارتفاع زیادی دارند استفاده می شود.

اجزای-کابل-کواکسیال

کابل کواکسیال rg59

کابل RG59 که برای دوربین های مدار بسته و تصاویر با کیفیت پایین به کار می رود.

خرید-کابل-کواکسیال

کابل کواکسیال rg60

کابل RG60 برای انتقال سیگنال در تلویزیون هایی با کیفیت تصویر بالا از این کابل استفاده می کنند.

از آنجا که کابل هم محور RG59 و RG6 در دسته کابل های معروف و پر مصرف قرار دارند توضیحات بیشتری در رابطه با این کابل ها به شما می دهیم:

کابل  کواکسیال RG59

یک نوع از این کابل ها، کابل RG59 است که شباهت زیادی با آنتن های تلویزیونی دارد و می توان گفت تنها تفاوت آنها با هم در قطر مغزی است که در کابل RG59 بین ۱٫۲ تا ۱٫۸ و حجم شیلد به کار رفته در کابل است. کابل کواکسیال RG59 برای انتقال تصاویر با ولتاژ پایین و RF استفاده می شود و کیفیت های متفاوتی دارد، که با کیفیت ترین و مرغوب ترین کابل کواکسیال RG59 از نوع مسی می باشد.

همچنین آمپدانس این کابل ها ۷۵ اهم است، این آمپدانس باعث هماهنگ کردن آنتن دو قطبی در فضا می شود. از این کابل معمولا در دوربین های مداربسته، دستگاه های ماهواره ای دیجیتال و DVR است. نکته قابل توجه در کابل های RG59 ارزان تر بودن هزینه های تولید این کابل به نسبت کابل RG6 است و همین دلیل باعث تولید بیشتر و گسترده تر این خانواده از کابل های هم محور شده است. در تصویر زیر می توانید آن را مشاهده نمایید!

کابل کواکسیال RG59

راه های ارتباط با کارشناسان پارسا کابل

آدرس

خیابان لاله زار جنوبی – جنب پاساژ پارس – سیم و کابل پارسا – پلاک 216​

ایمیل

info@parsacable.com

کابل کواکسیال RG6

کابل های RG6 شباهت زیادب به کابل های هم محور RG59 دارند با این تفاوت که ضخامت مغزی و عایق در این کابل ها بیشتر بوده و از حجم بالاتری شیلد برای محافظت کابل از سیگنال ها نسبت به کابل های rg59 استفاده می شودبا توجه به این موارد هنگامی که استفاده از کابل کواکسیال معمولی ممکن است منجر به افت کیفیت سیگنال ارسالی یا دریافتی شود، استفاده از کابل هم محور RG6 بهترین راه برای اتصال به دستگاه های مخابراتی، دوربین مدار بسته و وسایل صوتی تصویری است.

با افزایش ضخامت قطر مس به کار رفته در مرکز کابل های RG6 سطح مقطع کابل بالا رفته که این امر منجر به عبور میزان بالاتری از سیگنال ها می شود. در واقع در یک طول مسیر مشخص با افزایش قطر مغزی در کابل های کواکسیال rg6 به نسبت کابل های معمولی حدود 50 درصد افت سیگنال کمتری داریم. استفاده از کابل هم محور rg6 برای مسافت های بالای 300 متر بسیار مناسب و مقرون به صرفه است. جالب است بدانید دلیل نام گذاری کابل های کواکسیال RG در جنگ جهانی دوم و برای هدایت رادیویی بود.

کابل کواکسیال RG11

از کابل RG11 زمانی استفاده می شود که فاصله مبدا کابل تا خانه طولانی باشد. از ساختار کابل کاملا مشخص است که نوع آن RG11 می باشد. زیرا کابلی بسیار ضخیم تر از کابل RG59 و RG6 است و هم چنین کار کردن با آن دشواری هایی دارد. اجزای داخلی این کابل معمولا از مواد مشابه کابل RG6 ساخته می شوند. قطر عایق آن 7.24 میلی متر و قطر بیرونی آن 10.3 میلی متر می باشد. کابل RG11 توانایی ارسال و دریافت تمامی داده های ویدیوئی، صدا، اطلاعات و… را در مسافت های بسیار طولانی دارد. امپدانس آن 75 اهم است و روکش آن از جنس PVC می باشد. معمولا این کابل برای سیستمهای CATV,HDTV و آنتهای تلویزیونی و سیستمهای توزیع ویدیویی به کار می رود که بسته به تولید آن توانایی پوشش دادن تا سقف 3GHz فرکانس را دارد.

کابل-کواکسیال-چیست

کاربرد کابل کواکسیال ( هم محور ) 

شاخص اصلی کابل های کواکسیال که موجب استفاده فراوان آنها در صنایع گوناگون شده است ، محافظت از سیگنال های ارسالی در برابر انواع نویزهای موجود که ممکن است در اثر میدان های مغناطیسی یا عواملی مانند این به وجود آید است. این کابل ها جهت حمل سیگنال هایی با فرکانس بالا ساخته شده اند که این کابل علاوه بر انتقال اطلاعات باید از سیگنال ها در برابر اینترفرنس های الکترو مغناطیسی ( EMI ) محافظت کند. با توجه به شکل زیر هر کدام از کابل های هم محور از 5 لایه اصلی تشکیل می شود:

  • روکش بیرونی که به آن Plastic Jacket هم می گویند.
  • یک لایه از مس بافته شده یا Metallic Shield
  • لایه محافظ مسی که عموما از جنس آلومینیوم است و به آن Foil Shield هم گفته می شود.
  • عایق جدا کننده یا Dielectric Insulator
  • مغزی کابل که عموما از جنس مس است و Copper Core نام دارد.

بنابراین می توان گفت وظیفه انتقال سیگنال های الکترومغناطیسی به عهده هسته کابل هم محور و وظیفه پوشش فلزی به هم تابیده روی کابل مقابله با نویزها و عدم تاثیر آنها بر روی سیگنال های ارسالی است. به جز عمومی ترین کاربرد کابل های هم محور که برای استفاده در کابل های آنتن و ماهواره های خانگی است از این کابل در رسانه های رادیو تبلیغاتی ، رادیو آماتوری ،سیستم کابل کشی زیر دریا ، دوربین های مدار بسته و نرم افزارهای اترنت پهن باند هم می توان استفاده کرد.

کابل های هم محور در مقایسه با کابل های شیلد دار به خاطر نوع پوششی که دارند مقاومت بالاتری داشته و توانایی ارسال سیگنال در مسافت بیشتری را بدون اینکه تقویت کننده ای در مسیرشان استفاده شود دارند، به همین خاطر اندکی گران تر هستند. البته باید این نکته را بدانید که طول معمول استفاده از این کابل ها تا 500 متر است و برای استفاده در این متراژ کابل کواکسیال از کیفیت بالایی برخوردار باشد و در صورت استفاده برای متراژ های بیشتر باید از تقویت کننده یا  فیبر نوری استفاده کرد.

از انواع کابل های کواکسیال همانطور که در بالا اشاره شد می توان کابل های RG58، RG59 RG6 را نام برد که با پهنای باند 300 مگاهرتز برای ارسال سیگنال بسیار مناسب هستند. از این کابل ها در گذشته برای اتصالات شبکه بسیار استفاده می شد، اما به دلیل تک رشته بودن آنها و توانایی ارسال یک سیگنال در هر زمان، با ساخته شدن کابل های دیگر نظیر کابل های Twisted pair (زوج به هم تابیده) که قابلیت ارسال چند سیگنال در آن واحد را دارا هستند استفاده از این کابل ها برای شبکه تقریبا منسوخ شده است.

کابل-هم-محور
قیمت-کابل-کواکسیال

قیمت کابل کواکسیال

دلایل زیادی منجر به تفاوت در قیمت کابل کواکسیال می شود. از جمله: سرعت انتقال سیگنال ها، قابل اطمینان بودن کابل در مقابل تداخلات و نویزها، پهنای باند کابل، ویژگی های ظاهری، نوع کابل با توجه به کاربرد و… . کابل هم محور به دو دسته Thinnet و Thicknet تقسیم می شود که هر کدام ویژگی و خصوصیاتی دارند که آنها را می گوییم:

  • قطر کابل Thinnet برابر 25 اینچ است. اما قطر کابل Thicknet تقریبا دو برابر است (به دلیل اینکه هسته مسی آن ضخیم تر است.)
  • از کابل های Thinnet در کلیه شبکه ها می توان استفاده کرد اما کابل های Thicknet کاربرد محدودتری دارند.
  • آمپدانس کابل Thinnet حدودا 50 آمپر است و قابلیت اتصال مستقیم به کارت شبکه را دارد.

یکی دیگر از عوامل موثر در قیمت کابل کواکسیال متریال به کار رفته در کابل هاست. قاعدتا نوع مسی این کابل از کابل آلومینیومی به دلیل گران بودن فلز مس ارزش بیشتری دارد. همچنین پلیمر به کار رفته در عایق کابل هم در قیمت کابل موثر خواهد بود که در صورت استفاده از مواد بی کیفیت و نامرغوب شاهد بروز مشکلاتی در شبکه های متصل و هم چنین کم شدن طول عمر کابل خواهیم بود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره لیست قیمت کابل های مسی کواکسیال می توانید از طریق شماره های درج شده با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

در ویدیو زیر میبینیم که چطور یک کابل کواکسیال آماده استفاده می گردد .

خرید کابل کواکسیال

شرکت های مختلفی در زمینه تولید این کابل ها فعالیت دارند، لذا در هنگام خرید کابل باید موارد مختلفی را در نظر گرفت تا بهترین نتیجه را داشته باشیم.الحمد الله در زمینه تولید سیم و کابل در کشور به استقلال رسیده ایم و محصولات خوب و به نامی را به نام خود ثبت کرده ایم از مواردی که در خرید کابل کواکسیال به شما کمک می کند در نظر داشتن یک برند محبوب می تواند باشد! دلیل این توضیحآن است که بهترین شرکت های تولیداتی در رقابت با یکدیگر سعی کرده کیفیت و هزینه آن را متعادل سازد و مشتریان خود را کسب نماید. در ادامه نکاتی برای خرید صجیج را خدمتتان عرض می کنیم. از جمله این نکات:

  1. هنگام انتخاب و خرید کابل کواکسیال برای انتقال سیگنال ها باید فاصله بین تجهیزات اتصالی را هم در نظر گرفت.
  2. برای انتقال سیگنال در فواصل بالا  باید از تقویت کننده استفاده کرد و همچنین جنس کابل از مس باشد. 
  3. اگر از کابل برقی به عنوان منبع تغذیه در کنار کابل کواکسیال استفاده کنیم، باید از کابل شیلد دار کواکسیال دو لایه برای جلوگیری از تداخل میدان مغناطیسی بهره ببریم.

این کابل به دلیل داشتن مزایای زیادی می تواند یکی از بهترین انتخاب ها هنگام خرید باشد. از جمله مزایا و معایب کابل های کواکسیال می توان به مواردی همچون:

  • منعطف بودن و قابلیت شکل دهی در محیط های مختلف
  • طول عمر بالا
  • قیمت مناسب با توجه به هزینه های نگهداری
  • پهنای باند و ظرفیت مناسب کابل ها
  • محدودیت در فاصله ارسالی
  • انشعاب دهی و شاخه زنی سخت است و محدودیت هایی دارد.
  • نصب این کابل ها تقریبا دشوار است.

هرگونه سوال تخصصی در زمینه خرید کابل کواکسیال را می توانید باشماره گیری تلفن فروشگاه آنلاین سیم و کابل با ما در ارتباط بگذارید و یا در بخش نظرات آن هارامطرح نمایید. نظرات شما در اولین فرصت برسی خواهند شد…

جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با قیمت سیم و کابل از طریق راه های ارتباطی موجود با کارشناسان پارسا کابل در تماس باشید . 

شماره های تماس : 02133937175 – 0213311981802133116180 – 02133932821

آدرس : خیابان لاله زار جنوبی – جنب پاساژ پارس – سیم و کابل پارسا – پلاک 216

پست الکترونیک : info@parsacable.ir

‫4.9/5